REVIEW: Langsre Aqua Hydrating & Peach Whitening Power Cream

by - Friday, February 08, 2019

About the Brand
No Water Concept 

The main concept of Langsre is "no water concept", it means it does not use purified water. To replace water that does not provide additional benefits to the skin in other than as solvent, Langsre products use the natural extract as the main ingredients, which makes the product far more effective, also beneficial for the skin (antioxidants, nutrients, vitamins, minerals).

Konsep utama dari brand Langsre yaitu “no water concept” adalah tidak menggunakan purified water. Untuk menggantikan air yang tidak memberikan manfaat banyak pada kulit selain untuk melarutkan formulasi, produk Langsre menggunakan bahan utama ekstrak natural yang menjadikan produk jauh lebih efektif pada kulit. Air yang berfungsi hanya untuk melarutkan formula, diganti dengan ekstrak natural yang selain bisa melarutkan formula (menggantikan fungsi air), juga bermanfaat untuk kulit (antioksidan, nutrisi, vitamin, mineral). 

Unboxing Video

Langsre Aqua Hydrating Power Cream 50ml
Sea water rich in minerals and plant moisturizers invigorates the skin and gives refreshing sensation for continued hydration for soft and beautiful skin. From the deep sea water of Ulleungdo, below 900 meters of ocean floor seabed, this cream's components are similar to our body fluid, rich in minerals such as Magnesium, Potassium and other nutrients. 
Price: Rp415.000,00 
Where to buy: iLotte / Shopee 
Brand website: Instagram / Website
How to Use: Apply smoothly all over face at the last step of skincare. 
Ingredients: cosdna Sea Water 75%, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Niacinamide, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Methyl Hydrogenated Rosinate, Glycerin, Water(Glacier Water), Adansonia Digitata Seed Extract, Betula Alba Juice, Mentha Piperita (Peppermint) Extract, Mentha Aquatica Leaf Extract, Mentha Rotundifolia Leaf Extract, Plankton Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Thermus Thermophillus Ferment, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Hedera Helix (Ivy) Extract, Centella Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Althaea Rosea Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Saccharide Isomerate, Sodium Hyaluronate, Xylitol, Hydrolyzed Collagen, Adenosine, Arginine, Lecithin, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Copper Gluconate, Calcium Gluconate, Water, Hydrogenated Polydecene, Dimethiconol, Inulin Lauryl Carbamate, PEG-10 Dimethicone, PEG/PPG-17/6 Copolymer, PEG-8, Caprylyl Glycol, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Polysorbate 20, Sodium Polyacrylate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Benzyl Glycol, Butoxydiglycol, Raspberry Ketone, Phytic Acid, Disodium EDTA, CI 42090, CI 19140, Fragrance

Langsre Peach Whitening Power Cream 50ml
Provides nutrition and moisture to skin for lasting 24hours, to bring out immediately translucent and bright skin using rice bran extract and niacinamide.
Price: Rp415.000,00 
Where to buy: iLotte / Shopee 
Brand websiteInstagram / Website
 Additional Tips: 
- Use on a dull face with no make-up on for instant brightening effect 
- Use under makeup as a makeup base
 - If you have uneven skin tone, it will even out your complexion. 
- If you don't like to use makeup, but still want to go out and look nice, it can give you that effortless effect. 
- Use when you want to hide the borderline between your face and neck, because sometimes the skin color is different. 
How to Use: Apply smoothly to the face and neck, at the last step of skin care. Can also be used to whiten and brighten dark parts of the body such as elbow, knee, and armpit Functions: Instant brightening, long-term even skin tone and lighter skin complexion. 
Ingredients: skincarisma Oryza Sativa (Rice) Bran Extract 70%, Butylene Glycol, Glycerin, Dimethicone, Titanium Dioxide, Niacinamide, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Isohexadecane, Cyclopentasiloxane, Polysorbate 80, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Centella Asiatica Extract, Morus Alba Bark Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Boswellia Serrata Resin Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Glutathione, Dimethiconol, Saccharide Isomerate, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Adenosine, 1,2-Hexanediol, Caprylhydroxamic Acid, Disodium EDTA, Triethoxycaprylylsilane, Fragrance

Disclaimer: This post is part of the Langsre sponsored program. Products provided for review purpose. I received compensation as a thank you for my participation. However all my opinion based on my experience and were not influenced by the brand.

After quite satisfied with the two previous Langsre products, Very Berry 40 3-in-1 Sun BB SPF 50 + / PA ++ and Amittie Natural Oil to Foam Cleanser, I want to try two other best-seller products, Aqua Hydrating Power Cream and Peach Whitening Power Cream. Ah before that, Langsre products was manufactured by Rebom Cosmetics (a factory with Somebymi, iFactory, W.Lab, Aprilskin, etc.) and imported from Korea, all products also had BPOM marketing authorization, and were officially distributed and sold in Indonesia.

Well, as a fan of moisturizers with creamy and rich textures. Initially, I thought I'd prefer Peach Whitening Power Cream. But it turns out that... keep reading to find out which one is my favorite!

Setelah cukup puas dengan dua produk Langsre sebelumnya, yaitu Very Berry 40 3-in-1 Sun BB SPF 50+/PA++ dan Amittie Natural Oil to Foam Cleanser, saya ingin mencoba dua produk best seller lainnya yaitu Aqua Hydrating Power Cream dan Peach Whitening Power Cream. Oiya sebelumnya, produk Langsre ini diproduksi oleh Rebom Cosmetics (satu pabrik dengan Somebymi, iFactory, W.Lab, Aprilskin, dll) dan diimpor dari Korea, semua produk juga telah memiliki izin edar BPOM, dan telah resmi di distribusikan dan dijual di Indonesia. 

Nah, sebagai penggemar pelembab yang teksturnya creamy dan rich. Awalnya, saya kira bakal lebih suka Peach Whitening Power Cream. Tetapi ternyata... simak terus review-nya untuk tahu mana yang jadi favorit saya!
~

What the benefits of Sea Water for skin?
  • Langsre Aqua Hydrating Power Cream contains of Sea Water 75%. From the deep sea water of Ulleungdo, below 900 meters of ocean floor seabed. 
  • Deep sea water (DSW) commonly refers to a body of seawater that is pumped up from a depth of over 200 m. It is usually associated with the following characteristics: low temperature, high purity, and being rich with nutrients, namely, beneficial elements, which include magnesium, calcium, potassium, chromium, selenium, zinc, and vanadium. Less photosynthesis of plant planktons, consumption of nutrients, and organic decomposition have caused lots of nutrients to remain there. (ncbi
  • The magnesium in seawater may also help hydrate and improve the appearance of your skin. According to a study in the February 2005 edition of the “International Journal of Dermatology,” bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution helps promote skin moisture. 
  • People with atopic dry skin, or dryness on the skin’s surface, submerged one forearm for 15 minutes in a bath solution containing 5 percent Dead Sea salt and the other forearm in regular tap water. 
  • Researchers discovered that the salt solution improved skin hydration and significantly reduced skin inflammation symptoms such as redness and roughness when compared to tap water. Observed skin benefits were attributed to the high magnesium content of the Dead Sea salt. (livestrong)

Apa manfaat Air Laut untuk kulit?
  • Langsre Aqua Hydrating Power Cream mengandung 75% Air Laut. Dari air laut dalam Ulleungdo, dasar laut di bawah 900 meter. Air laut dalam (DSW) biasanya disebut sebagai bagian air laut yang dipompa dari kedalaman lebih dari 200 m. Ciri-cirinya adalah suhu rendah, kemurnian tinggi, dan kaya nutrisi, yaitu, elemen meliputi magnesium, kalsium, kalium, kromium, selenium, seng, dan vanadium. Kurangnya fotosintesis plankton tanaman, konsumsi nutrisi, dan penguraian organik telah menyebabkan banyak nutrisi tetap di sana. (ncbi
  • Magnesium dalam air laut juga dapat membantu melembabkan dan meningkatkan hidrasi kulit. Menurut penelitian dalam edisi Februari 2005 "International Journal of Dermatology," mandi dengan garam Laut Mati yang kaya aka magnesium Laut Mati membantu meningkatkan kelembaban kulit. 
  • Orang dengan kulit kering atopik, atau kekeringan pada permukaan kulit merendam lengannya pada garam Laut Mati dan lengan lainnya dalam air keran biasa. Hidrasi kulit dan gejala peradangan kulit berkurang secara signifikan seperti kemerahan dan kekasaran bila dibandingkan dengan air keran. Ditemukan berbagai manfaat kulit yang dikaitkan dengan kandungan magnesium yang tinggi pada garam Laut Mati. (livestrong)

Ingredient list. kiri: Peach Whitening Power Cream; kanan: Aqua Hydrating Power Cream
The Langsre Aqua Hydrating Power Cream product box has blue nuances, while the Peach Whitening Power cream has pink accent. The information on the box is dominated by Korean, fortunately because it already has BPOM, there are ingredients stickers in Indonesian. The spatula was sticked with tape on the outside of the box. The box is also securely sealed. Don't forget to check the undamaged seal before buying.

Kotak produk Langsre Aqua Hydrating Power Cream bernuansa biru, sedangkan Peach Whitening Power cream berwarna merah muda (pink). Keterangan pada kotaknya didominasi dengan bahasa Korea, untungnya karena sudah ber-BPOM, ada stiker ingredients dalam bahasa Indonesia. Spatula di tempel dengan selotip pada luar kotak. Oiya, kotaknya juga bersegel untuk menghindari tangan-tangan jahil. Jangan lupa untuk cek keutuhan segel sebelum membeli ya.


For the packaging of the two moisturizers, both use a jar. Packaging material was from transparent plastic with blue tint for Aqua Hydrating Power Cream and pink tint for Peach Whitening Power Cream. I like it because it can be differentiated from the color so I won't be confused.

Actually I don't like products that comes in jar, I don't think it's hygienic because I have to dip in my dirty fingers all the time. Apparently, these two moisturizers are equipped with a spatula! So there's no need to worry about hygiene issues. But the spatula cannot be inserted inside, as there is no space in the inner lid, I have tried to force it in but the lid becomes less tight. So, it's a pity to store it outside as it will quickly disappear, for I am a person who easily forgot where I put my things. Especially, small spatula. 

Untuk kemasan dari kedua pelembab ini sama-sama menggunakan jar. Bahannya dari plastik tranparan dengan tint biru untuk Aqua Hydrating Power Cream dan tint pink untuk Peach Whitening Power Cream. Saya suka karena dapat dibedakan menurut warna agar tidak tertukar. 

Sebenarnya saya kurang suka produk yang kemasannya dalam jar, kebayang kan gak higienis karena harus dicolek-colek terus. Ternyata, dua pelembab ini dilengkapi dengan spatula! Jadi tidak perlu khawatir lagi untuk masalah higienitas. Tetapi spatula nya tidak bisa dimasukkan ke dalam, karena tidak ada tempat spatula di inner lid nya, saya sudah coba paksain tapi tutupnya jadi kurang rapat. Jadi, sayang sekali kalau disimpan di luar bakal cepat hilang, apalagi seperti saya yang orangnya pelupa menaruh barang dimana. Apalagi spatula kecil.



The texture of Langsre Aqua Hydrating Power Cream is a cloud-ish white gel, but after it blends out, it becomes transparent. It gives cooling sensation that it feels refreshing to the skin, while also calming the skin. It absorbs fast. It also doesn't leave thin sticky layers on top of skin. I don't experience any negative effects, it also doesn't clog my pores. For the fragrance, people say it's like man's perfume. But I don't feel that way, the smell is like fresh water that is neither masculine nor feminine.

Last week I brought this moisturizer when I returned to my hometown in Palembang. The humidity level was high (up to 75%) there, so if you use moisturizer that is too thick, the skin will feel hard to 'breathe'. But this moisturizer is really lightweight, I like the cooling sensation the most, even though the weather was hot, but the cream lower my skin temperature when applied.

Tekstur dari Langsre Aqua Hydrating Power Cream ini gel berwarna putih keruh, namun setelah di-blend jadi transparan. Saat diaplikasikan, ada sensasi dingin yang terasa menyegarkan dan menenangkan kulit. Krim ini menyerap dengan cepat. Juga tidak meninggalkan lapisan lengket di atas kulit. Tidak ada efek negatif, juga tidak menyumbat pori-pori saya. Untuk wanginya, kata orang-orang seperti parfum cowok. Tapi aku gak ngerasa gitu ah, wanginya seperti air segar yang gak maskulin maupun feminine.

Minggu lalu saya membawa pelembab ini ketika saya pulang ke kampung halaman  di Palembang. Di sana tingkat kelembabannya tinggi (sampai 75%), jadi kalau pakai pelembab yang terlalu thick, kulit bakal kerasa gak bernapas. Tapi pelembab ini ringan banget, saya paling suka sensasi ademnya, walaupun di sana panas, tapi krimnya bikin adem saat diaplikasikan.


I'm surprised that I enjoy this moisturizer so much, It has been decades since the last time I use gel type moisturizer. I don't particularly like them since it doesn't really hydrating for my skin type, but I rethink about it when I do the oil-moisture test. From the oil-moisture test, it turns out that it increases my hydration by 33% and reduce oil content by 26%. It means it's very hydrating and well-balanced!

Saya terkejut bahwa saya sangat menikmati pelembab ini, sudah lama sejak terakhir kali saya menggunakan pelembab jenis gel. Saya tidak terlalu suka mereka karena itu tidak benar-benar melembabkan untuk jenis kulit saya, tetapi saya berpikir ulang lagi ketika saya melakukan oil-moisture test. Dari uji kelembaban, ternyata hidrasi meningkat sebanyak 33% dan mengurangi kandungan minyak sebanyak 26%. Artinya sangat menghidrasi serta menyeimbangkan kadar minyak dan air kulit!

 ~
Langsre Peach Whitening Power Cream contains Oryza Sativa (Rice) Bran Extract 70%. Rice bran is the hard outer layer of the grain, often produced as a by-product of milling the grain for white rice. Rich in oil and essential fatty acids, rice bran extract is used in skincare for its skin soothing enzymes and antioxidant properties. In addition, it also consists of several natural extract as antioxidant, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, vitamin C derivative Ascorbyl Tetraisopalmitate, Retinyl Palmitate (Vitamin A) and Tocopheryl Acetate (Vitamin E).

Langsre Peach Whitening Power Cream mengandung ekstrak kulit Oryza Sativa (Beras) 70%. Kulit padi adalah lapisan luar yang keras dari bulir padi, sering diproduksi sebagai produk sampingan dari penggilingan bulir untuk nasi putih. Kaya akan minyak dan asam lemak esensial, ekstrak kulit padi digunakan dalam perawatan kulit karena sifatnya yang menenangkan dan antioksidan. Selain itu, ia juga terdiri dari beberapa ekstrak alami sebagai antioksidan, minyak kulit Oryza Sativa (Beras), turunan vitamin C Ascorbyl Tetraisopalmitate, derivat vitamin A Retinyl Palmitate  dan Tocopheryl Acetate (Vitamin E).


Meanwhile, the texture of Peach Whitening Power Cream is white-ish cream that leaves whitecast when applied. However, when it is blended, the whitecast will disappear. The performance is similar to tone up cream, this moisturizer contains Titanium dioxide, but it is not explained how much the SPF, so you should still use sunscreen. Of course, it smells like peach. But the fragrance is not overpowering.

Because the texture is quite thick, I also use this moisturizer as a night cream. Usually at night, after got home from work/college, my skin is really dull, after using this moisturizer, it brighten my whole complexion. But I don't recommend it to use every night, because Titanium Dioxide can clog the pores.

Sementara, tekstur dari Peach Whitening Power Cream adalah krim warna putih yang meninggalkan whitecast saat di aplikasikan. Namun, ketika sudah di-blend, whitecast-nya lama-lama akan hilang. Performanya mirip seperti tone up cream,  pelembab ini mengandung Titanium Dioxide, tetapi tidak dijelaskan berapa SPF-nya jadi harus ditimpa dengan sunscreen kalau ingin dipakai sebagai krim pagi. Tentu saja wanginya seperti buah peach, manis sekali. Tapi baunya tidak overpowering kok.

Karena teksturnya lumayan thick, saya juga menggunakan pelembab ini sebagai krim malam. Yang biasanya saat malam hari, sehabis pulang kerja/kuliah kulit saya kusam banget menjadi cerah lagi setelah pakai pelembab ini. Tetapi saya tidak merekomendasikannya untuk dipakai setiap malam, karena Titanium Dioxide dapet menyumbat pori-pori.


From the oil-moisture test, it showed that there was an increase of 25% hydration and 26% decrease in oil content. This means that this moisturizer is very hydrating and does not make it oily! (Note that this test is done as soon as it is applied)

Although from the results it can be concluded that the hydration power is below Aqua Hydrating Power Cream, but I feel my skin is much softer, supple and glowing after using Peach Whitening Power Cream! Maybe because my skin type needs a moisturizer that has thick texture. In the morning I also felt there was still a slippery 'layer' when washing my face.

Dari oil-moisture test, menunjukkan kalau ada peningkatan hidrasi sebanyak 25% dan penurunan oil content sebanyak 26%. Artinya pelembab ini sangat menghidrasi dan tidak bikin berminyak! (Perlu diketahui bahwa tes ini dilakukan segera setelah diaplikasikan)

Meskipun dari hasil bisa disimpulkan bahwa daya hidrasinya dibawah Aqua Hydrating Power Cream, tetapi saya merasa kulit saya jauh lebih lembut, kenyal dan glowing setelah memakai Peach Whitening Power Cream! Mungkin karena memang tipe kulit saya butuh pelembab yang teksturnya cenderung thick. Saat pagi hari saya juga merasa masih ada 'lapisan' yang licin saat mencuci muka. 


CONCLUSION
Aqua Hydrating Power Cream and Peach Whitening are equally good, which is important to choose according to each skin type. For combination skin types like mine, Peach Cream is more suitable. Meanwhile, for those who have oily skin, they will definitely prefer Aqua Cream. So, which is my favorite? A difficult choice but it seems like I choose Peach Whitening Cream, because it makes my skin brighter, softer and supple all day. Well, which team are you? #AquaTeam or #PeachTeam?

Aqua Hydrating Power Cream dan Peach Whitening sama-sama bagus, yang penting disesuaikan dengan tipe kulit masing-masing. Untuk tipe kulit kombinasi seperti saya, cocok dengan Peach Cream. Sedangkan, untuk yang memiliki kulit berminyak pasti akan lebih menyukai Aqua Cream. Jadi, favorit saya yang mana? Pilihan yang sulit tetapi sepertinya saya pilih Peach Whitening Cream, karena membuat kulit saya lebih cerah, lembut dan kenyal seharian. Nah, kalau kalian tim mana? #AquaTeam atau #PeachTeam?

Cheers, 

♡Kamu

You May Also Like

2 comments

  1. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Bagus banget reviewnya lengkap kak, jadi pengen nyobain!

    ReplyDelete