REVIEW: 2NDESIGN First Cleansing Oil Pure & Fresh

by - Friday, April 12, 2019

"No matter what skin you were born with, we can design a better skin for you."一2NDESIGN

The brand name 2NDESIGN is quite unique. Their products are all in black and white, there are no other colors (except lip balm). The packaging design is also very simple and minimalist. I was sent three products for review purpose, and I want to review the first Pure & Fresh Cleansing Oil first. Next week, I will update this post again to add review of First Lip Balm and Springy Peeling Gel.

Jadi nama brand-nya adalah 2NDESIGN, namanya cukup unik ya. Produknya sendiri serba putih hitam, gak ada warna lain. Desain packaging-nya juga simple dan minimalis banget. Saya dikirimi tiga produk untuk di review, dan yang pertama, saya mau review First Cleansing Oil Pure & Fresh-nya dulu. Minggu depan saya bakal update postingan ini lagi untuk tambahin review First Lip Balm dan Springy Peeling Gel.
2NDESIGN First Cleansing Oil Pure & Fresh 6.7 fl. oz. 200ml
Brand: 2NDESIGN
Brand website: website / instagram
Where to Buy: Jolse / RoseRoseShop
Price: $ 20.80
Ingredient: Helianthus Annuus (sunflower) seed oil, isopropyl palmitate, ethylhexyl palmitate, sorbeth-30 tetra-oleate, caprylic / capric triglyceride, isohexadecane, Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, pentaerythrityl tetraisostearate, water, Butylene glycol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Rosa canina fruit Oil, Vitis vinifera (Grape) Seed Oil, Oenothera biennis (Evening Primrose) Oil, pelargonium graveolens Flower Oil, Citrus aurantium Bergamia (Bergamot) Oil, Juniperus mexicana Oil

Disclaimer: Products are provided by 2NDESIGN Korea for review purpose. However all opinion based on my experience and were not influenced by the brand.

The cleansing oil has two variants, Black and White. I got the Black version. I don't know what their other difference is, it seems like they only differ in the color of pump dispenser. No difference in ingredients, per se. I like how they use pump dispenser, so it is more practical to use at home. Even though there is a pump clip, it is not travel friendly because I've tried roll over the bottle and there's oil seeping.

The bottle itself is plain clear plastic, so the remaining contents are visible. The contents of the product are 200ml, quite a lot compared to my other cleansing oils. The ingredients used are Green grade EWG material. The base of this cleansing oil is sunflower oil and isopropyl palmitate.

Jadi, cleansing oil ini ada dua varian, Black dan White. Nah. saya dapat yang versi Black. Saya kurang tahu perbedaanya apa, sepertinya cuma beda warna pump dispensernya saja. Saya suka packaging yang pakai pump gini karena lebih praktis untuk dipakai di rumah. Meskipun ada klip-nya, tetap tidak travel friendly karena sempat saya gulingkan botolnya ada minyak rembes.

Botolnya sendiri bening polos, jadi terlihat sisa isinya. Isi produknya sendiri 200ml, lumayan banyak dibanding cleansing oil saya yang lain. Bahan-bahan yang digunakan adalah bahan EWG Green grade. Base dari cleansing oil ini sunflower oil dan isopropyl palmitate.

The sunflower oil used is one that has oxidation stability that is 10 times better than other sunflower oils. Sunflower oil is also rich in oleic acid higher than olive oil and is suitable for dry skin. Normally I would avoid isopropyl palmitate in leave-on product, but because this would be rinsed so it's okay.

Then there are also other oils like jojoba, macadamia nut, rosehip, grapeseed, evening primrose, etc. Jojoba oil is known to have a chemical structure similar to natural sebum, this oil will penetrate into the pores and dissolve blackheads. In addition, it also contains geranium and bergamot essential oil as natural fragrance. Thought, I don't smell any rose nor citrusy aroma.

Sunflower oil yang digunakan ialah yang memiliki stabilitas oksidasi yang 10 kali lebih baik daripada sunflower oil lainnya. Sunflower oil juga kaya akan oleic acid lebih tinggi dari minyak zaitun dan cocok untuk kulit kering. Biasanya saya bakal menghindari isopropyl palmitate di produk leave-on, tapi karena ini bakal dibilas jadi tidak apa-apa.

Lalu ada juga minyak lainnya seperti jojoba, macadamia nut, rosehip, grapeseed, evening primrose, dll. Jojoba oil dikenal memiliki struktur kimia mirip dengan natural sebum, minyak ini akan meresap ke pori-pori dan melarutkan komedo. Selain itu, dia juga mengandung essential oil yaitu geranium dan bergamot oil. Fungsi essential oil ini biasanya sebagai pewangi alami. Tapi saya gak nyium wangi apa-apa tuh, wangi minyak aja.

First Cleansing Oil Pure & Fresh texture is very runny like water, with a hint of yellowish color and a faint scent of oil. When the massage to the skin is really good. Slippery and not tight. The instructions is to use 3-4 pumps, but usually I only need one and half pump for whole face. Although it contains essential oils, this cleansing oil does not sting my eyes nor itchy and blurry. Oh, don't forget to use it on on dry skin, sometimes I'd forgot because it's my habit to wet my face first hahaha.

The cleansing performance of make-up is good, I don't need to tugging my skin hard for its to melt. What I like about it is, when rinsed with water, the oil emulsifies into a milky white liquid, leaving my skin very clean, soft without any residue left. The oil scent also doesn't stuck in my nails like my previous cleansing oil. Then, followed by second cleanser.

Teksturnya sangat encer seperti air, dengan warna agak kekuningan dan wangi minyak yang samar-samar. Ketika di massage ke kulit itu enak banget. Licin dan gak kesat. Di petunjuk pemakaiannya sih katanya pakai 3-4 pump, tapi biasanya saya hanya butuh satu setengah pump untuk semuka. Walaupun mengandung essential oil, cleansing oil ini tidak membuat mata saya perih dan blurry. Oiya, cara pakainya jangan lupa di kulit yang kering ya, jangan basah. Kadang saya lupa karena kebiasaan basahin muka dulu hahaha.

Performa membersihkan make up-nya bagus, hanya perlu di massage dengan lembut tidak perlu keras-keras sudah luntur. Yang saya lebih suka lagi, ketika dibilas air, minyaknya mengemulsi jadi cairan putih susu. Sehingga hasilnya jadi bersih banget, tidak meninggalkan residu . Wangi minyaknya juga tidak nyangkut di kuku seperti cleansing oil saya yang sebelumnya. Lalu, saya  lanjutkan ke second cleanser.


Conclusion

Well for now, there's nothing I can hate about this cleansing oil. It has become my  March Favorites. Unfortunately, is still hard to find it in Indonesia. It can be bought at Jolse and RoseRoseShop with international shipping.

Well untuk sekarang, tidak ada yang bisa saya benci dari cleansing oil ini. Cleansing oil ini sukses menjadi March Favorites saya. Untuk availability nya masih jarang dijual di Indonesia. Baru bisa dibeli di Jolse dan RoseRoseShop.

Where to Buy: Jolse / RoseRoseShop

You May Also Like

0 comments