REVIEW: 2NDESIGN Springy Peeling Gel Tone Up Boost

by - Wednesday, April 24, 2019

Today's review is the second product of 2NDESIGN, Springy Peeling Gel Tone Up Boost. This is not the first time I have tried a peeling gel. Previously I had used a peeling gel from other brand, but I didn't like it. 

Peeling gel is a type of physical exfoliator, an exfoliate material that relies on manual movements. Physical exfoliators are usually in the form of scrubs, micro beads, pads, peeling gel, etc. Well, my favorite is peeling gel. Want to know why? Keep reading! 

So the brand name is 2NDESIGN, the name is quite unique. I was sent three products for review. I have reviewed the first product of First Cleansing Oil Pure & Fresh, you can read here. Next week I will post review of the last product, Restore & Soothing First Lip Balm.

Tidak terasa ini sudah postingan blog saya yang ke-7 di bulan April, the power of deadline hahaha. Kali ini saya mau review produk kedua dari 2NDESIGN, yaitu Springy Peeling Gel Tone Up Boost. Ini bukan pertama kalinya saya mencoba peeling gel. Sebelumnya saya sudah pernah pakai peeling gel merk lain, tapi kurang suka.

Peeling gel adalah jenis physical exfoliator, yaitu bahan eksfoliasi yang mengandalkan gerakan manual. Physical exfoliator biasanya berbentuk scrub, micro beads, pads, peeling gel, dll. Nah, physical exfoliator favorit saya suka itu peeling gel. Mau tau alasannya kenapa? Simak terus ya!

Jadi nama brand-nya adalah 2NDESIGN, namanya cukup unik ya. Saya dikirimi tiga produk untuk di review. Produk pertama First Cleansing Oil Pure & Fresh sudah saya review, bisa baca disini. Minggu depan saya bakal update lagi untuk review produk terakhir yaitu Restore & Soothing First Lip Balm.

2NDESIGN Springy Peeling Gel Tone Up Boost 4.05 fl. oz. / 120ml
Brand: 2NDESIGN
Brand website: website / instagram
Where to Buy: Jolse / RoseRoseShop
Price: $11
Ingredient: Water, Cellulose, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Trehalose, Allantoin, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Juniperus Mexicana Oil, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sorbeth-30 Tetraoleate, Arginine, Disodium EDTA

Disclaimer: Products are provided by 2NDESIGN Korea for review purpose. However all opinion based on my experience and were not influenced by the brand.

Packaging, Ingredients

When Korean products compete to design cute and eyecatching packaging. 2NDESIGN choose monotone instead. The packaging is a plain white tube, with black font color and a standard black fliptop cap makes the impression of the product design very simple and minimalist. So it can be used by men too.

The material used is material with green grade EWG. The main ingredient is cellulose. cellulose is the main fiber component of plants. Cellulose is a primary fiber component of plants. Used in cosmetics and other ingredients together (Paula's Choice)

It also contains Trehalose with its water-binding properties, moisturizes and protects the skin from water loss. Allantoin and centella asiatica with their soothing properties, will prevent irritation from exfoliation. Licorice extract is an antioxidant that is good for protecting the skin from environmental stressors. Vitamin tree extract as natural source that is rich in vitamin C to brighten the skin.


Ketika produk Korea berlomba-lomba untuk mendesain packaging yang cute dan eyecatching. 2NDESIGN memilih desain produk yang monotone. Packaging-nya dari tube berwarna putih polos, dengan warna tulisan hitam dan tutup fliptop standar hitam membuat kesan dari desain produknya sangat simple dan minimalis. Jadi cocok buat cowok-cowok nih.

Bahan yang digunakan yaitu bahan dengan EWG green grade. Bahan utama nya yaitu selulosa. selulosa adalah komponen serat utama tanaman. Digunakan dalam kosmetik sebagai bahan pengental dan untuk mengikat bahan-bahan lain. (Paula's Choice)

Selain itu juga mengandung Trehalose dengan sifat pengikat airnya, melembabkan dan melindungi kulit dari kehilangan air. Allantoin dan centella asiatica dengan sifat menenangkannya, akan mencegah kulit dari iritasi akibat eksfoliasi. ekstrak licorice adalah antioksidan yang bagus untuk melindungi kulit dari stressor lingkungan. Ekstrak vitamin tree sebagai sumber yang kaya akan vitamin C untuk mencerahkan kulit.

Texture, Feeling

The texture is a non-sticky milky white gel, with a refreshing citrus-y aroma. The smell is from bergamot oil. Even though it still contains essential oils, it doesn't sting on my skin.

How to use it. I rub it on dry skin, but if your skin is a very sensitive, you can use it on damp skin. Make sure the skin is already clean from makeup. Then I massage my entire face in a circular motion like I'm washing my face, avoiding the eyes area and mouth. I put more force on area with more blackheads and dead skin cells like  nose and chin.

Teksturnya gel berwarna putih susu, tidak lengket, dengan wangi jeruk yang menyegarkan. Wanginya berasa dari bergamot oil. Walaupun masih mengandung essential oil, tidak perih dikulit saya. 

Cara pakainya saya oles di kulit yang kering tapi kalau kulit kalian tipe yang sensitif banget bisa dioles di kulit yang agak lembab. Pastikan kulit sudah bersih dari make up. Lalu saya pijat ke seluruh wajah dengan gerakan memutar seperti sedang cuci muka, hindari daerah mata dah mulut. Saya tekankan agak kuat dibagian yang banyak komedo dan kulit mati seperti hidung dan dagu.


IMO, the way peeling gel works is very interesting. It forms of  gel texture at first, the longer I massage it on my skin in circular motion, it balls up into a small white lumps. People were often mistaken this with dead skin cells.

The explanation is, Cellulose and a material called carbomer will clump up when in  gets contact with our natural oil, form into soft white clumps. Dirt and dead skin will stick to it, so it will look dirtier than before.

After that, I rinse it off with lukewarm water, avoiding the cellulose lumps get into eyes and mouth. My skin becomes very smooth and instantly brighter than before. My skin also feels soft and supple, there is no tightness and dryness at all.

Menurut saya, cara kerja dari peeling gel ini sangat menarik. Awalnya dari tekstur gel, lama-kelamaan menjadi gumpalan kecil berwarna putih semakin lama saya pijat dengan gerakan memutar. Nah, ini yang sering salah dikira daki atau kulit mati. 

Selulosa dan bahan bernama carbomer akan menggumpal ketika berkontak dengan minyak (di kulit) membentuk gumpalan putih yang lembut. Daki dan kulit mati kita nanti akan menempel di gumpalan tersebut, sehingga gumpalannya akan terlihat lebih kotor dari sebelumnya. 

Setelah itu baru dibilas dengan air hangat, hindari juga gumpalan selulosa tadi masuk mata dan mulut. Kulit saya menjadi sangat halus dan seketika lebih cerah dari sebelumnya. Kulit saya juga terasa lembut dan kenyal, tidak ada rasa kering sama sekali.

Conclusion

I used to underestimate the exfoliating power of peeling gel. Because the lumps feel  too soft, compared to rougher scrub that gives more of a 'polished' and 'clean' feeling. But because my skin is quite sensitive, instead of smooth skin, it becomes red and irritated. So I prefer peeling gel. Do you still use scrubs? If yes, I suggest switching to peeling gels that more gentle to the skin!

Tadinya saya cukup meremehkan daya eksfoliasi peeling gel. Karena gumpalan-gumpalannya itu terasa lembut di kulit, dibanding scrub yang lebih kasar jadi kulit lebih terasa dipoles. Tapi karena kulit saya lumayan sensitif, alih-alih kulit jadi halus setelah di scrub, malah merah-merah dan iritasi. Makanya saya lebih suka peeling gel.

Kalian bagaimana? Ada yang masih pakai scrub? Kalau iya, saya sarankan beralihlah ke peeling gel yang lebih gentle ke kulit!

Where to Buy: Jolse / RoseRoseShop

You May Also Like

2 comments

  1. kayaknya lebih enak kalo nggak kasar gini ya. jadi pas digosok ke kulit juga nggak berasa sakitnya :D

    ReplyDelete
  2. mirip-mirip kayak punyanya the body shop ya kak. emang enak bgt kalo exfoliating pake peeling gel. kulit matinya berasa banget keangkat

    ReplyDelete