REVIEW: Jumiso AC Cure No Pain No Gain Spot Cream

by - Saturday, April 13, 2019

About the Brand

JUMISO's name is derived from two Korean words "JU" and "MISO". JU means "give" and MISO means "smile". In other words, their core value is to: "give smile to our customers"


So, a month ago I was get chosen as lucky reviewer for Jumiso new products. I only signed up for the spot cream event but they thoughtfully sent along the newly launched All Day Vitamin Brightening and Balancing Serum to compensate the delayed shipment.

I love the cute T-shirt, they produced on every recruiting event, wax seal letter and the pink agenda! There are pages where Jumiso team wrote all of their followers’ IG handle. That’s actually really sweet of them. Happy 2nd anniversary and congratulations on 10K followers! Jumiso is one of brand that devoted to their customers, they only want to make us smile! :)⁣ So here’s my final review!

Jadi, sebulan yang lalu saya terpilih sebagai reviewer beruntung untuk mengulas produk terbaru dari Jumiso. Saya hanya mendaftar untuk AC Cure Spot Cream-nya tetapi mereka juga mengirimkan All Day Vitamin Brigthening and Balancing Serum yang baru launchinh untuk mengkompensasi pengiriman yang tertunda. 

Saya suka T-shirt lucu yang mereka produksi di setiap acara perekrutan reviewer, surat dengan wax seal dan agenda 2019 berwarna pink! Ada halaman di mana tim Jumiso menulis semua username instagram followers mereka. Selamat atas hari jadi ke-2 tahun dan atas 10K followers-nya! Jumiso adalah salah satu merek yang setia dengan pelanggan mereka, mereka hanya ingin membuat kita tersenyum! :) ⁣ Jadi, inilah review final saya!

Jumiso AC Cure No Pain No Gain Spot Cream 15ml
Brand: Jumiso
Brand website: instagram 
Where to buy: Stylekorean / Yesstyle 
Price: $27
Ingredients: Water, Butylene Glycol, Silica, Niacinamide, Glycerin, Lithospermum Erythrorhizon Root Oil, Caprylic/- Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Sodium Hyaluronate, Or-bignya Oleifera Seed Oil, PEG-100 Stearate, Polysorbate 60, Cetearyl Alcohol, Sorbitan Stearate, Propyl-ene Glycol, Stearic acid, Carbomer, Triethanolamine, 1,2-Hexandiol, Polyglutamic acid, Methionine, Serine, Histidine, Hydroxyethyl Ethylcellulose, Tocopherol, Centella Asiatica Extract, Polygonum Cuspida-turn Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Chamomilla Recutita (matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rose-mary) Leaf Extract, Portulaca Oleracea Extract, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, To-copheryl Acetate, Pyridoxine HO, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Citrus Aurantium Ber-gamia (Bergamot) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Bacopa Monniera Extract, Hydroxyethylcellulose, Octanediol, Ethylhexylglycerin, Citrus grandis (grapefruit) seed extract, Artemisia princeps extract, Belamcanda Chinensis Root Extract, Allantoin, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Dimethyl Sulfone, Adenosine, Phellodendron Amurense Bark Extract, Coptis Chinensis Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Luffa Cylindrica Fruit Extract, Alcohol, Dryopteris Filix-Mas Root Extract, Hydrogenated Lecithin, Ceramide NP, PEG-10 Rapeseed sterol, Dipro-pylene Glycol, Glycereth-20, Dipotassium Glycyrrhizate, Disodium EDTA, Salicylic Acid, Phenoxyethanol

Disclaimer: Products are provided by Jumiso Korea for review purpose. However all opinion based on my experience and were not influenced by the brand.

First of all, Jumiso Team is doing an awesome job for the packaging. Acne is such a nut job that sometimes I’m too furious why it appeared and I ended up not doing anything about it and let it heals itself.

But, the spot cream comes in PINK colored 15ml tube, thus makes me want to use it every time I had a pimple just because I love pink! It’s personaly a psychological encouragement for me. It even has a cute illustration on the back.

Pertama-tama, Tim Jumiso melakukan pekerjaan yang luar biasa untuk pengemasannya. Jerawat itu kerjaan banget, kenapa sih selalu muncul di saat penting, akhirnya malah saya gak apa-apain dan biarin sembuh sendiri aja saking udah capek dan kesel.

Tapi, obat totol jerawat ini datang dalam tube 15ml berwarna pink. Saya suka banget warna pink, sehingga membuat saya ingin menggunakannya setiap kali saya ada jerawat. Secara pribadi, ini merupakan dorongan psikologis bagi saya biar gak males pakai obat totol jerawat. Bahkan ada ilustrasi lucu di bagian belakang.


The spot cream has white gel cream texture with herbal scent. Jumiso made it clear that we just need to use our fingers to apply the cream. Then firmly massage or rubbing it in omnidirectional manner into the skin to aid absorption.

I can feel the tiny needle-like crystal under my fingers when smooth over skin as it produces stinging sensation. I was honestly taken aback at first with the stinging sensation because it’s unexpectedly painful. But it lasts for a while.

Obat totol ini memiliki tekstur krim gel putih dengan aroma herbal. Jumiso menjelaskan bahwa kita hanya perlu menggunakan jari kita untuk mengoleskan krim. Kemudian pijat dengan kuat atau gosokkan ke segala arah ke kulit untuk membantu penyerapan. 

Saya bisa merasakan kristal kecil seperti jarum di bawah jari-jari saya ketika meratakan kulit karena menghasilkan sensasi cekit-cekit. Saya jujur terkejut pada awalnya karena sensasi menyengat itu sakit banget ternyata. Tapi itu berlangsung untuk sebentar.


This is due to Phytosilica, active material extracted from plants.⁣ This tiny needle-like crystal will penetrate depth into skin to stimulate skin microcirculation, dissolves dead keratinized cells, then clean the impurities inside pores.

My skin is reddened where I apply the spot cream. This is a normal reaction because the Phytosilica works as ‘micro needle’ to deliver the active ingredients, activate wound healing reactions, stimulating the existing collagen then reduce the inflammation

Ini disebabkan oleh Phytosilica, bahan aktif yang diekstrak dari tanaman. ⁣ Kristal kecil seperti jarum ini akan menembus kedalaman ke dalam kulit untuk merangsang mikrosirkulasi, melarutkan sel-sel keratin mati, kemudian membersihkan kotoran di dalam pori-pori.

Kulit saya memerah di mana saya mengoleskan obat totol ini. Ini adalah reaksi normal karena Phytosilica berfungsi sebagai 'jarum mikro' untuk mengirimkan bahan aktif, mengaktifkan reaksi penyembuhan luka, merangsang kolagen yang ada kemudian mengurangi peradangan


The active ingredients here are vitamin B3 (Niacinamide), centella asiatica extract, vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate), vitamin E (tocopherol, tocopheryl acetate), malaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, salicylic acid and ceramide NP.

Niacinamide is an excellent antioxidants, has anti-inflammatory properties, can diminish the sign of aging, very effective at improving skin texture and brightening hyperpigmentation.

Bahan aktif di sini adalah vitamin B3 (Niacinamide), ekstrak centella asiatica, vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate), vitamin E (tokoferol, tokoferil asetat), minyak daun malaleuca alternifolia (pohon teh), asam salisilat, dan ceramide NP.

Niacinamide adalah antioksidan yang sangat baik, memiliki sifat anti-inflamasi, dapat mengurangi tanda penuaan, sangat efektif dalam memperbaiki tekstur kulit dan mencerahkan hiperpigmentasi.

My favorite ingredient, centella asiatica extract known for its wound healing properties, skin calming, soothing inflammation, calm redness, and repair the skin barrier. It prevents scarring and hyperpigmentation by promoting collagen production.

Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), a vitamin C derivatives that is efficacious for the treatment of acne due to its strong antimicrobial effects. Inhibiting melanin production, results in brightens hyperpigmentation. I’ve proven the effect on another product that contains SAP, Mila D’Opiz Vitamin C Ampoule.

Bahan favorit saya, ekstrak centella asiatica yang dikenal karena khasiat menyembuhkan luka, menenangkan kulit dan kemeeahan mengurangi peradangan dan memperbaiki skin barrier. Ini mencegah jaringan parut dan hiperpigmentasi dengan menstimulasi produksi kolagen.

Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP), turunan vitamin C yang bermanfaat untuk pengobatan jerawat karena efek antimikroba yang kuat. Menghambat produksi melanin, mencerahkan hiperpigmentasi. Saya sudah membuktikan efeknya pada produk lain dengan SAP yaitu Mila D’Opiz Vitamin C Ampoule.


Malaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil has antibacterial, anti-inflammatory, antiviral, and antifungal properties. It can help prevent scarring, while also reducing inflammation. My HG cleanser, Cosrx low pH Good Morning Gel Cleanser also contains tea tree oil and it’s amazing at calming acne.

So, basically this tiny spot cream is consisting all the badass treatment for acne at once! In less than 1-week, It works wonderfully at healing my pimple! I find it‘s working distinctively on different kind of acne. I applied it on my pustule acne, it flatten on 3 days (see photo below).

Minyak daun Malaleuca alternifolia (pohon teh) memiliki sifat antibakteri, anti-inflamasi, antivirus, dan antijamur. Ini dapat membantu mencegah jaringan parut, sekaligus mengurangi peradangan. Pembersih HG saya, Cosrx low pH Good Morning Gel Cleanser juga mengandung minyak pohon teh dan sangat luar biasa untuk menenangkan jerawat.

Jadi, pada dasarnya krim mungil ini terdiri dari semua perawatan untuk jerawat sekaligus! Dalam waktu kurang dari 1 minggu, Ini bekerja sangat baik untuk menyembuhkan jerawat saya! Saya menemukan itu bekerja secara khusus pada berbagai jenis jerawat. Saya mengoleskannya pada jerawat pustule saya, merata selama 3 hari.


As you can see on the photo, only in less than a week, my redness subsided, skin tone is more even. It works at flattening my whiteheads and effectively reducing inflamed acne on my upper lip and cheek. Some of acne spots also have gone. 

I use Jumiso AC Cure No Pain No Gain Spot Cream together with All Day Vitamin Brightening and Balancing Serum. I thought they’re meant to use together. The spot cream is effective at combatting acne and the serum is working on the hyperpigmentation. 

Bisa dilihat dari foto di bawah, kurang dari 7 hari, kemerahan memudar, bahkan beberapa bekas jerawat juga hilang. Obat totol ini juga berhasil menghilangkan bruntusan saya dan secara efektif mengurangi jerawat yang meradang di pipi saya. 

Saya menggunakan AC Cure spot cream bersama dengan Jumiso All Day Vitamin Brightening dan Balancing Serum. Mereka jadi lebih efektif ketika digunakan bersama. Spot cream efektif untuk memerangi jerawat dan serum bekerja pada hiperpigmentasi.


Conclusion 

I always told that I need to calm my pimple for its to heal itself, but Jumiso came out with this whole new concept to break the stigma, ‘nothing is gained without pain’! I really recommend it if you have acne prone skin and struggling to find a spot treatment that won’t dry our your skin.

Selalu dikatakan bahwa jerawat itu hanya perlu di soothing and calming agar  sembuh sendiri, tetapi Jumiso mengeluarkan konsep baru ini untuk memecahkan stigma, 'tidak ada yang diperoleh tanpa rasa sakit'! Saya sangat merekomendasikannya kalau kalian memiliki acne prone skin dan mencari obat jerawat yang tidak akan membuat kulit jadi kering.


Where to buy: Stylekorean / Yesstyle

You May Also Like

2 comments

  1. Kak mau tanya dong, biasanya kalo pake spot treatment gtu di step terakhir kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nggak, biasanya aku pakai abis cuci muka. kalo di step terakhir jadi gak efektif karena udah ditimpa skincare lain

      Delete